Tratamente - WestEye Hospital 

WestEye Hospital 

021.9757

Tratamente

TRATAMENTE

Tehnologia modernă în oftalmologie oferă numeroase opțiuni de tratament care pot îmbunătăți semnificativ calitatea vederii pacienților. Fie că este vorba de îmbunătățirea vederii prin Capsulotomie, de gestionarea glaucomului prin Iridotomii sau Trabeculoplastie laser, sau de stabilizarea retinopatiei prin Fotocoagulare laser, este esențial să discuți cu oftalmologul tău pentru a stabili tratamentul laser recomandat în cazul afecțiunii dvs.


La WEST EYE, ne angajăm să oferim îngrijire de cea mai bună calitate, explicând fiecare tratament în termeni clari, pentru a ne asigura că ești bine informat în legătură cu îngrijirea ochilor tăi.


În cadrul spitalului WEST EYE se pot realiza numeroase tratamente pentru diverse afecțiuni medicale, precum:

1. TRATAMENT CU LASER YAG

Tratamentul cu laser YAG este o procedură minim invazivă, frecvent utilizată pentru a trata afecțiuni precum cataractă secundară (care poate să apară după operația de cataractă, atunci când capsula posterioară care rămâne în ochi devine opacă, afectând claritatea vederii) sau pentru a efectua iridotomii periferice, necesare în tratamentul unor tipuri de glaucom. Procedura cu laser YAG folosește o rază de lumină concentrată pentru a crea o mică deschidere în capsula opacă, îmbunătățind astfel vederea fară a necesita incizii sau timp de recuperare semnificativ.

2. CAPSULOTOMIA

Capsulotomia, este o tehnică care utilizează laserul YAG menționat anterior. Este o procedură rapidă, care se realizează în ambulatoriu și durează doar câteva minute. Majoritatea pacienților observă o îmbunatățire imediată a vederii lor, cu un disconfort minim post-procedură.

3. TERAPIA LASER SELECTIVA (SLT)

SLT este o metodă terapeutică folosită pentru a gestiona glaucomul cu unghi deschis, o condiție cronică ce poate duce la pierderea vederii. SLT ajuta la îmbunătățirea drenajului fluidului ocular din ochi, reducând astfel presiunea intraoculară. Un avantaj major al SLT este că procedura poate fi repetată de mai multe ori, dacă este necesar. De asemenea, riscurile asociate cu SLT sunt relativ scăzute, făcând din acesta o opțiune bună pentru mulți pacienți.

4. FOTOCOAGULAREA LASER

Aceasta este o tehnică folosită în tratamentul mai multor afecțiuni retiniene, inclusiv retinopatia diabetică și rupturile retiniene. Procedura implică aplicarea unui laser pentru a coagula țesuturile retiniene, ceea ce poate preveni deteriorarea ulterioară și pierderea vederii. Fotocoagularea este eficientă în stabilizarea retinopatiei și este considerată o procedură de bază în gestionarea complicațiilor retiniene induse de diabet.

5. MANAGEMENTUL MIOPIEI

Managementul miopiei este un domeniu important și în continuă evoluție în oftalmologie. Strategiile de control al miopiei pot include utilizarea de lentile de contact speciale, ochelari cu prescripție specială, sau chiar tratamente farmacologice, cum ar fi picăturile de atropină. Scopul acestor terapii este de a încetini progresia miopiei la copii și adolescenți. În ceea ce privește miopia, există mai multe abordări moderne pentru a controla această afecțiune comună, în special în rândul tinerilor. Aceste metode includ utilizarea lentilelor de contact ortocheratologice (care se poartă noaptea), ochelari cu design special, și tratamente medicamentoase, cum ar fi picăturile cu atropină. Scopul acestor tratamente este de a încetini progresia miopiei la copii și adolescenți, reducând astfel riscul complicațiilor asociate cu miopia severă mai târziu în viață.

Scroll to Top