Consultații - WestEye Hospital 

WestEye Hospital 

021.9757

Consultații

CONSULTAȚII

CONSULTUL OFTALMOLOGIC este primul pas pe care îl poate face pacientul pentru prevenirea și tratarea afecțiunilor oculare. O examinare oftalmologică periodică poate depista la timp eventuale afecțiuni asimptomatice ale ochiului. În cadrul unui consult oftalmologic, medicul oftalmolog realizează inițial o anamneză, iar ulterior efectuează mai multe teste și măsurători:

  • Autokeratorefractometrie – măsurarea digitală a viciilor de refracție (miopie, hipermetropie și astigmatism);
  • Măsurarea refracției cu picături – în cazul anumitor pacienți (în special tineri) se efectuează refractometria cu cicloplegie. Scopul folosirii picăturilor pentru dilatare este relaxarea completă a cristalinului pentru a determina dioptriile reale. Timp de câteva ore după administrarea picăturilor vederea la aproape este încețoșată și poate apărea fotofobia (sensibilitatea la lumină);
  • Keratometrie – măsurarea curburii corneei;
  • Tonometrie – măsurarea tensiunii oculare;
  • Examinarea polului anterior – examinare care permite vizualizarea structurilor anterioare oculare: pleoape, conjunctivă, cornee, scleră, iris, cristalin;
  • Examinarea polului posterior – examinare care permite vizualizarea fundului de ochi (nerv optic, retina și vasele retiniene);
  • Prescriere de ochelari și/sau tratament.

La finalul consultației medicul stabilește diagnosticul și conduita terapeutică. Datele din raportul medical și investigațiile sunt stocate în fișa electronică a pacientului prin intermediul unui soft dedicat oftalmologiei. Astfel, la următoarea vizită, medicul oftalmolog are acces la istoricul pacientului, și poate analiza cu ușurință evoluția cazului.

 

Este recomandat un examen oftalmologic de rutină anual, chiar în lipsa unor simptome evidente. Dacă aveți afecțiuni medicale preexistente (diabet, hipertensiune arterială sau alte probleme de sănătate) care pot afecta vederea, se recomandă efectuarea unor examinări regulate, cu frecvența indicată de medicul oftalmolog.

 

În cadrul WEST EYE HOSPITAL, vei beneficia de atenția unor medici cu experiență care vor analiza detaliat cazul tău și iți vor prezenta toate opțiunile de tratament. Vei fi înconjurat de o echipă dedicată, iar fiecare aspect al cazului tau va fi explicat pe deplin.

 

Mai mult decât atât, vei avea acces la o gamă completă de echipamente de investigații de ultimă generație, pentru o evaluare precisă și inițierea unui tratament eficient pentru nevoile tale oftalmologice.

Scroll to Top