Oftalmologie pediatrică - WestEye Hospital 

WestEye Hospital 

021.9757

Oftalmologie pediatrică

OFTALMOLOGIE PEDIATRICĂ

Oftalmopediatria este o ramură a oftalmologiei care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul afecțiunilor oculare la copii. Aceasta se concentrează pe îngrijirea și tratarea afecțiunilor oftalmologice care afectează copiii, inclusiv tulburări de refracție (cum ar fi miopia, hipermetropia și astigmatismul), strabismul, ambliopia (ochi leneș), afecțiuni congenitale ale ochilor (cataractă congenitală, glaucom congenital) și alte tulburări oftalmologice specifice vârstei copilăriei.

IMPORTANȚA CONSULTULUI OFTALMOLOGIC LA COPII

Consultațiile oftalmologice periodice au o importanță majoră pentru sănătatea oculară a copiilor. Examinările periodice permit depistarea timpurie a problemelor oftalmologice, oferind posibilitatea intervenției precoce și prevenind complicațiile ulterioare. Prin corectarea problemelor de vedere și gestionarea afecțiunilor oftalmologice în stadiile lor incipiente, consultațiile oftalmologice contribuie la îmbunătățirea performanței școlare, a calității vieții și la menținerea unei vederi sănătoase și clare în timpul copilăriei și în viață adultă ulterioară.

Consultul oftalmologic este important chiar și în lipsa unor semne sau simptome de boală, deoarece poate pune în evidență modificări refractive sau patologice monoculare, ce pot fi asimptomatice, dar pot fi recuperate la vârstă mică.

Specialiștii în oftalmopediatrie din cadrul spitalului nostru sunt dedicați îngrijirii ochilor celor mici folosind tehnologie modernă și abordări medicale avansate și netraumatizante pentru cei mici. Medicii noștri oftalmopediatri acordă o atenție deosebită și tratează copii cu empatie, adaptându-se la nivelul lor de răbdare și toleranță.

LA CE VÂRSTĂ TREBUIE DUS UN COPIL LA OFTALMOLOG?

Un prim consult oftalmologic este recomandat între vârsta de 6 luni și 1 an, apoi anual până ce copilul va împlini vârsta de 12 ani. După acestă vârstă, consultul poate fi făcut la un interval de 2 ani, în cazul în care nu există probleme oftalmologice sau acuze din partea copilului. Aceste intervale ale controalelor oftalmologice sunt valabile pentru copii născuți la termen, fără un istoric de suferință în viață intra-uterină.

În cazul copiilor născuți prematur controlul se face din primele zile de viață.

SIMPTOME CARE ARATĂ CĂ TREBUIE SĂ DUCEM COPILUL LA OFTALMOLOG

  • Pupila albă;
  • Aspectul alb al corneei;
  • Clipit frecvent;
  • Hiperlacrimare;
  • Strângerea ochilor și apropierea de obiecte când privește ceva atent;
  • Sensibilitate la lumină;
  • Asimetrii ale ochilor;
  • Ochi încrucișați;
  • Dureri de cap;
  • Apropiere de cărți, tv, telefon;

CE PRESUPUNE CONSULTUL OFTALMOLOGIC LA COPII?

Deși consultul oftalmologic la bebeluși și copiilor mici poate fi dificil din cauza lipsei de cooperare, în cadrul spitalului WEST EYE examinările oftalmopediatrice sunt efectuate prin metode prietenoase cu cei mici și cu aparatură medicală adaptată lor (Plusoptix).

Consultul oftalmologic presupune verificarea ochilor din punct de vedere funcțional și anatomic. Acesta presupune o varietate de acțiuni, care au ca rol descoperirea eventualelor afecțiuni oftalmologice: evaluarea comportamentului vizual, evaluarea refracției oculare, examenul ortoptic, examinarea polului anterior, examinarea fundului de ochi. În funcție de patologia oculară se pot face examinări suplimentare.

 

Oferă-i copilului tău șansa la o vedere sănătoasă și la o viață plină de culoare și claritate. Programează un consult oftalmologic preventiv la specialiștii noștri în oftalmopediatrie. Ne puteți contacta la numărul de telefon: 021.9757.

 

La WEST EYE oferim copilului tău una dintre cele mai avansate îngrijiri oftalmologice.

Scroll to Top