CHIRURGIA REFRACTIVĂ
VEDERE FĂRĂ BARIERE
CE ESTE CHIRURGIA REFRACTIVĂ ȘI CINE POATE BENEFICIA DE AVANTAJELE TEHNICILOR MODERNE DE REDUCERE A DIOPTRIILOR
CE ESTE CHIRURGIA REFRACTIVĂ?
Chirurgia refractivă reprezintă totalitatea metodelor chirurgicale prin care pot fi corectate viciile de refracție: miopia, hipermetropia sau astigmatismul. Rolul intervențiilor de chirurgie refractivă este reducerea dioptriilor și astfel îmbunătățirea vederii.
Intervențiile de chirurgie refractivă se adresează pacienților care doresc să renunțe la ochelarii de vedere sau la lentilele de contact. Pentru a aplica una dintre aceste metode, pacientul trebuie să fie eligibil pentru chirurgia refractivă.
Corectarea viciilor de refracție vizează una din cele două lentile ale ochiului (corneea sau cristalinul) și poate fi realizată prin 2 metode:
- INTERVENȚII LASER DE REDUCERE A DIOPTRIILOR – remodelarea formei corneene cu ajutorul laserului, astfel încât lumina să fie focalizată corect pe retină. În cadrul spitalului nostru efectuăm intervențiile laser de reducere a dioptriilor prin tehnici precum SMILE PRO, FemtoLASIK sau PRESBYOND. Acestea sunt realizate cu ajutorul unor echipamente de ultimă generație – platforma laser de la ZEISS: VISUMAX 800 și MEL 90.
- IMPLANT DE CRISTALIN ARTIFICIAL ÎN SCOP REFRACTIV – implantarea unui cristalin artificial, adaptat ochiului pacientului, cu rolul de a corecta deficiențele de vedere.
CORECȚIA DIOPTRIILOR CU LASER – SOLUȚII AVANSATE PENTRU TRATAMENT RAPID ȘI DISCONFORT MINIM
- Chirurgia refractivă laser este foarte răspândită la nivel mondial, cu milioane de proceduri efectuate până în prezent. Popularitatea sa este în continuă creștere pe măsură ce tehnologiile și tehnicile chirurgicale devin mai avansate și mai sigure.
În cadrul spitalului WEST EYE HOSPITAL dispunem de mai multe tehnici de operații laser pentru reducerea dioptriilor, precum:
- PRK – Această tehnică presupune șlefuirea suprafeței corneene și se adresează, în general, pacienților care au cornea subțire, dar și în unele cazuri mai speciale.
- FEMTOLASIK – Una dintre cele mai folosite tehnici laser de corecție a viciilor de refracție la nivel mondial. Această tehnică presupune utilizarea combinată a două lasere (femtosecunde și excimer) și se adresează pacienților cu vicii de refracție (miopie, hipermetropie, astigmatism).
- SMILE PRO – a treia generație de chirurgie refractivă pentru corecția viciilor de refracție (miopie și astigmatism). Intervenția SMILE PRO se realizează cu un singur laser (femtolaser) și în prezent este cea mai puțin invazivă tehnică, precum și cea mai rapidă.
- PRESBYOND (Laser Blended Vision) – procedură laser de corecție a presbiopiei, cu ajutorul a 2 lasere (femtosecunde și excimer).
Alegerea potrivită pentru tratamentul dumneavoastră depinde de mai mulți factori, precum parametrii anatomici și funcționali, ocupația sau stilul de viață.
AVANTAJELE CHIRURGIEI REFRACTIVE
- Corectarea viciilor de refracție cu ajutorul unei tehnici de chirurgie refractivă oferă pacienților o vedere clară, fără a mai fi dependenți de ochelarii de vedere sau lentile de contact.
- Intervenții rapide și sigure – pacientul pleacă acasă la scurt timp de la intervenție, fără a fi necesară internarea în spital.
- Tehnicile moderne de chirurgie refractivă sunt extrem de precise și sigure, având riscuri minime, datorită progreselor tehnologice ale echipamentelor medicale de ultimă generație.
- Recuperare rapidă: Majoritatea pacienților își recapătă vederea bună în câteva zile după intervenție și își pot relua activitățile uzuale (respectând indicațiile medicului chirurg).
- Reducerea costurilor pe termen lung, generate de achiziția periodică a ochelarilor de vedere sau lentilelor de contact.
STABILIREA TEHNICII DE CHIRURGIE REFRACTIVĂ POTRIVITĂ PACIENTULUI
Alegerea tehnicii de reducere a dioptriilor potrivită pentru nevoile dumneavoastră depinde de mai mulți factori, precum: vârsta, valorile dioptriilor, stilul de viață, practicarea activităților sportive, etc.
Pentru a putea determina metoda potrivită de corecție a deficiențelor de vedere (cu ajutorul tehnologiei laser sau înlocuirea cristalinului în scop refractiv), pacientul va trebui să efectueze o examinare oftalmologică complexă. Evaluarea preoperatorie va cuprinde un consult oftalmologic cu picături de dilatare și investigații oftalmologice amănunțite.
Medicul oftalmolog va stabili în urma examinării dacă pacientul este eligibil pentru intervenție laser (și va recomanda tipul tehinicii adecvate), înlocuirea cristalinului în scop refractiv, sau va indica alte modalități de tratament potrivite pacientului.