82013Apr
TABU SAU NU? TATUAJE SAU BIJUTERII PE GLOBUL OCULAR?!

TABU SAU NU? TATUAJE SAU BIJUTERII PE GLOBUL OCULAR?!

Si cand credeati ca le-ati vazut pe toate, eeeeeei iata ca lumea modei continua sa ne surprinda cu tatuaje si bijuterii  pe globul ocular! DA…ati vazut si citit bine, pe globul ocular! ;)

Clinica Visionary Eyecare  din USA, Florida, scrie pe blogul personal in legatura cu aceasta procedura cosmetica  urmatoarea fraza: “ Frumusetea este in ochii privitorului”…insa la un nivel cu totul nou!

imagesAparent, exista o companie numita  JewelEye care produce implanturi  (bijuterii cosmetice de platina ) in forma de inima sau semi-luna ce au ca dimensiune  3.5 mm. Implantul este inserat sub conjunctiva pe partea de sus a sclerei.

Desi chirurgii olandezi de la Institutul Olandez pentru Chirurgia Inovatoare a Ochiului efectueaza aceasta procedura brevetata in 15 minute si sustin ca au si o lista de asteptare. Inca din anul 2004 Academia Americana de Oftalmologie a vorbit despre riscurile acestui tip de implant si s-au declarat a fi impotriva acestei interventii cosmetice.  Un membru AAO a declarat ca aceste tipuri de implanturi pot eroda sclera ochiului si pot permite bacteriilor sa patrunda sub conjunctiva  provocand infectii ale ochiului. Daca acest lucru se intampla, implantul ar putea fi foarte dificil de indepartat.

O alta problema este reprezentata de faptul ca vag, conjunctiva este atasata la sclera iar prin plasarea unui implant sub conjunctiva, in timp acesta se poate misca si ar putea irita ochiul pacientului, provocand probleme de vedere.

R2BZ7YDTatuajul globului ocular este o alta procedura cosmetica ce consta in introducerea  de cerneala de tatuaj cu un ac intre sclera si conjunctiva  cu un ac.

Aceasta procedura se pare ca se face in saloanele de tatuaj si nu intr-o sala de operatii sterila ceea ce inseamna un risc de infectie foarte mare care poate duce la deficiente de vedere. De asemenea  un ac folosit atat de aproape de un ochi intr-o mana chirurgicala neinstruita poate fi foarte periculos. O simpla alunecare și acul ar putea zgaria din suprafata ochiului (corneea). Se poate si mai rau de atat, acul ar putea penetra ochiul – cauzand o dezlipire de retina sau ar putea provoca o infectie in interiorul ochiului – care ar putea duce la pierderea ochiului.

Noi sfatuim doritorii sa renunte la aceasta idee deoarece multitudinea de riscuri  depaseste cu mult  orice beneficiu cosmetic.

Canadianul Pauly este prima persoana din lume care si-a facut un tatuaj pe globul ocular, iar interventia a constat in injectarea unei vopsele de culoare albastra direct in pupila. “Am vrut sa-mi fac ceva la ochi cu adevarat spectaculos, asa ca am decis sa-mi colorez, prin tatuare, albul ochilor”, a declarat curajosul canadian. Interventia a necesitat 40 de impunsaturi de ac, pentru ca intreg ochiul sa fie colorat in albastru. “Trebuie sa recunosc ca mi-a fost un pic teama de interventie, dar am avut incredere in specialisti”, a declarat Pauly. “Inainte de interventie au existat tot felul de discutii despre riscurile la care ma supuneam, precum faptul ca imi puteam pierde vederea. Din fericire, nu s-a intamplat nimic grav si sunt foarte mandru de rezultat. Insa nu sfatuiesc pe nimeni sa incerce asa ceva”, a mai spus canadianul.

Si cum nu ne putem juca cu sanatatea de dragul esteticului, chiar si asa excentric, va sfatuim sa nu va lasati influentati de astfefl de trenduri.